Deze Japanse VR-headset is bedoeld om in bed te gebruiken

Eindelijk een headset voor ons luie VR-gebruikers.

Het Japanse bedrijf Diver-X heeft onlangs de HalfDive onthuld, een unieke VR-headset die bedoeld is om liggend in bed te gebruiken. Het apparaat maakt gebruik van een verscheidenheid aan functies, waaronder een uniek 3D-audiosysteem, meeslepende haptische feedback en een onderscheidend besturingssysteem.

Als je ooit de populaire Japanse anime hebt gezien Zwaardkunst online, dan zou HalfDive er enigszins bekend uit moeten zien. Spelers liggen op hun rug en laten hun hoofd rusten op een gewatteerde basis voordat ze de bevestigde headset vastmaken. HalfDive heeft een gezichtsveld van 134 graden en een resolutie van 3200 × 1440 bij 90 Hz. Omdat je op je rug ligt, is de hoofdbeweging beperkt, wat de extreem beperkte 4,5 graden vrijheid verklaart.

Afbeelding tegoed: Diver-X

Naast het unieke display bevat HalfDive een speciaal audiosysteem dat bestaat uit vier luidsprekers verspreid over de headset. Voor een extra gevoel van onderdompeling beschikt de headset ook over een vibratiefeedbacksysteem dat alles kan simuleren, van geweerschoten en voetstappen tot allerlei andere omgevingsgeluiden. Er is zelfs windfeedback, aangedreven door twee ingebouwde ventilatoren.

Wat de besturing betreft, communiceren spelers met de in-game wereld met behulp van een paar sensoren die aan de basis van hun voeten zijn gemonteerd. Door de kanteling van hun enkels aan te passen, kunnen ze hun avatar besturen terwijl ze liggen. In de toekomst is Diver-X van plan ondersteuning voor handcontrollers op te nemen. Het bedrijf verwijst ook naar een unieke op draad gebaseerde forcefeedback-module die weerstand kan simuleren, hoewel de informatie op dit moment schaars is.Bij de lancering zal HalfDive compatibel zijn met alle SteamVR-applicaties met ondersteuning voor lighthouse-tracking.

Afbeelding tegoed: Diver-X

Hier is een volledig overzicht van de specificaties (zoals geleverd door Diver-X):

 • Vrijheidsgraden: 4.5dof
 • Optisch systeem: Origineel optisch systeem met 10 lenzen. Varifocale functie ondersteund.
 • Gezichtsveld: 134 graden
 • Resolutie: 1600 x 1440 pixels per oog (3200×1440 pixels gecombineerd)
 • Verversingssnelheid: >=90hz
 • IPD-aanpassing in wijzerplaatstijl: 58-82 mm
 • Audio: Meeslepend geluidssysteem met 4 luidsprekers
 • Controller: Twee hand-/voetcontrollers
 • Tracking: Lighthouse ondersteund / Avatar beweging emulatiesysteem met voetcontroller
 • Camera: Toetsenbordoverlaysysteem
 • Interface: DisplayPort 1.2 / USB3.0 / 3.5mm audio jack / 12V stroombron / I2C (module aansluiting)
 • Platform: alle SteamVR-applicaties worden ondersteund
 • SDK: Unity (functies gewijd aan VRChat) / Unreal Engine
Afbeelding tegoed: Diver-X

Een officiële Kickstarter voor de headset wordt in november gelanceerd. Het basismodel kost ongeveer $ 700, gevolgd door de volledige set voor $ 1.100 en het varifocale lensmodel voor $ 3.900.

Voor meer informatie bezoek hier.

Feature Image Credit: Diver-X

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Vrl-Simracing
Logo
Compare items
 • Total (0)
Compare
0
Shopping cart