Goedkopere en lichtere Nreal AR-brillen worden volgende week aangekondigd

Nreal vertelde CNBC het zal volgende week een nieuwe AR-bril met een “compleet nieuw ontwerp” aankondigen.

De huidige Nreal Light is de enige echte AR-bril die vandaag de dag beschikbaar is voor consumenten – zij het alleen in Duitsland, Spanje, Japan en Zuid-Korea. Het kost tussen de $ 750 en $ 1000, afhankelijk van de markt, en weegt ongeveer twee keer zoveel als een zware zonnebril. In tegenstelling tot omvangrijke AR-headsets zoals HoloLens 2, wordt Nreal Light aangedreven door een Android-telefoon via USB-C. Compatibele apparaten zijn onder meer de Samsung Galaxy S20-serie en Sony Xperia 5 II.

CEO Chi Xu zei dat de nieuwe bril nog steeds een Android-telefoon nodig heeft, maar lichter, comfortabeler en goedkoper zal zijn. “Dit product met een lagere prijs, dit kan veel gemakkelijker zijn om die andere markten te penetreren, zoals China en elders”, zei Xu. Het is onduidelijk of dat ook de VS omvat.

We hebben Nreal Light voor het laatst geprobeerd in 2019. Het beeld was helder en scherp en de tracking was solide, maar net als alle andere huidige AR-apparaten voelde het smalle gezichtsveld (52 graden diagonaal) extreem beperkt.

De systeemsoftware van Nreal heet Nebula. Hiermee kunt u het scherm van uw telefoon spiegelen als een zwevend venster en het positioneren waar u maar wilt met handtracking. Met een paar telefoons zoals Sony Xperia 5 III en OPPO Find X3 Pro kun je zelfs meerdere Android-apps tegelijk starten en vastzetten. Met Nebula kun je achterover in bed liggen en een YouTube-video aan je plafond pinnen of op internet surfen als een gigantisch zwevend raam vanaf je bank. Nebula ondersteunt ook 3D AR-apps die beschikbaar zijn in de Google Play Store, waaronder Spatial en Figmin XR.

Als Nreal’s nog aan te kondigen AR-brillen op grote westerse markten worden geleverd, zal het een first mover-voordeel hebben ten opzichte van Apple, Facebook, Google, Microsoft en Amazon – hoewel de tijd zal uitwijzen hoeveel dat er echt toe doet.

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Vrl-Simracing
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart