Clash of Chefs VR Review: Virtual Burger Time

Clash of Chefs serveert een behoorlijk VR-kookspel, hoewel er ruimte is voor verbetering op het menu. Lees verder in onze Clash of Chefs VR review.

Videogames met koken hebben een lange geschiedenis, die teruggaat tot de 8-bits microcomputers en tot op de dag van vandaag. Deze keer biedt ontwikkelaar Flat Hill Games spelers de kans om te zien hoe het leven is achter het aanrecht van een druk restaurant met Clash of Chefs VR.

Clash of Chefs VR opent om vier verschillende voedselopties te presenteren om uit te kiezen, Amerikaans, Italiaans, Japans en Mexicaans. Het doel van het spel is om de gevraagde etenswaren klaar te maken en te presenteren aan je ober, die ze aflevert bij de wachtende klanten, die feedback geven over je prestaties in de vorm van kleine emoji’s. Zoals je zou verwachten, nemen de bestellingen geleidelijk toe in complexiteit, waardoor de activiteit steeds hectischer wordt.

In de Amerikaanse keuken begint het vrij eenvoudig. Je eerste baan is het maken van hamburgers; gooi een pasteitje op de grill, leg de broodjes klaar, voeg indien nodig kaas toe en presenteer het bord aan uw ober. Naarmate je vordert, komen er meer elementen bij, zoals salade, friet en drankjes. De uitdaging is hoe u uw tijd het beste kunt beheren om ervoor te zorgen dat bestellingen nauwkeurig en efficiënt worden voltooid. De Italiaanse keuken begint ook met de vrij eenvoudige taak om pizza’s te maken voordat de moeilijkheidsgraad oploopt, maar de Japanse en Mexicaanse keukens vereisen wat meer finesse en bieden een extra uitdaging voor spelers die meesterkoks zijn geworden van de Amerikaanse en Italiaanse keuken.

Handig, zijn er instructievideo’s die de speler-beginners advies geven over hoe te beginnen met het bereiden van elk voedselproduct. Deze worden aanvankelijk weergegeven aan het begin van elk level, maar dit is eigenlijk het slechtste moment om ze te bekijken, omdat het tempo van het spel dicteert dat je meteen aan de slag moet. De tutorials zijn ook te bekijken via het optiemenu.

Clash of Chefs VR Review – De feiten

Wat is het?: Een VR-kookspel waarin je zo snel mogelijk de beste maaltijden probeert te bereiden met singleplayer en multiplayer.
Platformen: Speurtocht, Stoom
Datum van publicatie: Nu uit
Prijs: $ 19,99

De visuals hebben een dikke, cartoonachtige uitstraling, wat betekent dat er niet veel visuele rommel is om je verwoede zoektocht naar het juiste mes of ingrediënt te bederven, en de grafische aanwijzingen om de speler te informeren of een voedselproduct klaar is of dat het bedorven is zijn solide en gemakkelijk te begrijpen. Elk restaurant heeft zijn eigen thema dat past bij de stijl van de keuken, waarbij de Amerikaanse keuken een retro diner-stijl heeft, terwijl het Italiaanse restaurant een marmeren aanrechtblad en geruite tafelkleden op de tafels heeft. De grafische eenvoud en het gebruik van gedurfde kleuren kunnen ervoor zorgen dat dingen er een beetje plat uitzien, maar aangezien u zich grotendeels op de taak zult concentreren, hebben grafisch realisme en trouw nauwelijks een hoge prioriteit.

Evenzo is de muziek ingetogen, met passende ambient muziek voor elke restaurantstijl. De geluidseffecten zijn mooi en helder en geven een goede indicatie van het correct uitvoeren van de taak; zoals het hakkende geluid van het snijden door komkommer of sushirol, of het sissen van rundvleespasteitjes op de grill. De muziek en het gebabbel op de achtergrond van restaurantbezoekers verdwijnen uit je hoofd met het hectische tempo van de gameplay, vooral in de hogere niveaus, maar het ontbreken van een solide, meeslepende soundscape om de actie aan te drijven is jammer.

De keukenindelingen zijn logisch en alles wat je nodig hebt is toegankelijk zonder te ver in een bepaalde richting te gaan. Er zijn enkele problemen met het spel dat herkent wanneer je een item wilt pakken, omdat je soms iets niet oppakt, of het op onverklaarbare wijze uit je hand valt om op de grond te vallen, of in de vage leegte en onbereikbaar wordt . Belangrijke items zoals je mes of kaasrasp zullen na een paar seconden opnieuw verschijnen, maar deze kleine problemen kunnen oplopen tijdens een lange speelsessie. Bovendien is het moeilijk om beide handen tegelijk te gebruiken, omdat het spel slechts één actie tegelijk lijkt te herkennen, wat de frustratie vergroot, vooral op hogere niveaus.

Met vier verschillende voedselstijlen die je elk in twintig niveaus kunt beheersen, is er een behoorlijke hoeveelheid inhoud om doorheen te komen in Clash of Chefs VR. Er is ook een goede kans dat u een tijdje bezig bent om de perfecte score te behalen of uw workflow te maximaliseren voordat u zich veilig voelt om door te gaan naar het volgende niveau. Elk restaurant kan meer dan een uur duren om te voltooien, waardoor je gemakkelijk vier of meer uur aan inhoud kunt bieden, afhankelijk van hoe je speelt. Er is ook een competitieve multiplayer-modus, waarin chef-koks het tegen elkaar opnemen in een race om te zien wie hun bestellingen als eerste kan voltooien, met de optie om messen of borden naar je tegenstanders te gooien om hun voorbereiding te verstoren en jezelf een voordeel te geven.

Clash of Chefs VR Review – Comfort

Omdat Clash of Chefs VR vooral een game is over stilstaan ​​en dingen pakken, zijn er weinig comfortopties inbegrepen. Spelers kunnen de werktafel tot een geschikte hoogte verhogen of verlagen. Er is een optie om de haptische feedback in de controllers aan of uit te zetten, maar dat is het dan ook.

Kerngameplay voor Clash of Chefs VR komt in feite neer op tijdbeheer. Het vermogen om methodisch te zijn en in staat te zijn om te plannen en te anticiperen is een cruciale vaardigheid als je door de niveaus voor elke stijl van eten gaat. Als je eenmaal in de flow bent geraakt, wordt het een vreemde zen-ervaring, de bewegingen moesten zichzelf in het spiergeheugen verbranden. Dit geldt met name in de eindeloze modus, waar je gewoon eten kunt blijven voorschotelen aan iedereen en proberen om je naam op de ranglijsten te krijgen. Het tempo van de gameplay is zo snel dat er geen ruimte is om gewoon met de omgeving te spelen, en er is geen tijd om te proberen met messen te jongleren, te rommelen met de natuurkunde of zelfs maar goed rond te kijken.

Clash of Chefs VR Review – Laatste indrukken

Over het algemeen is Clash of Chefs VR een solide game en een die veel entertainment kan bieden, vooral in multiplayer, maar het doet niets baanbrekends of buitengewoons met het genre en het heeft een aantal vervelende problemen die moeten worden opgelost. Als je op zoek bent naar Overcooked VR, zeggen we nog steeds: ga voor Cook-Out: A Sandwich Tale, maar dit is toch een behoorlijke toevoeging aan het genre.


Review_GOOD


Clash of Chefs Beoordelingspunten (1)


Lees onze beoordelingsrichtlijnen voor meer informatie over hoe we tot deze beoordeling zijn gekomen. Wat vond je van onze Clash of Chefs-recensie? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Vrl-Simracing
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart