AXIS Full-Body Controller maakt bewegingsopname eenvoudig

Het gebruiksvriendelijke full-body trackingsysteem van Refract Technologies kan worden gebruikt voor VR, gaming en animatie.

Wie heeft er een ouderwetse controller nodig als je een perfect stel armen en benen hebt? Het in Singapore gevestigde technologiebedrijf Refract werkt eraan om motion capture voor iedereen beschikbaar te maken, ongeacht je ervaring met technologie. En afgaand op de succesvolle crowdfunding-campagne op Kickstarter, heeft de markt zijn enthousiasme gesignaleerd.

AXIS (Active XR Interface System) is een controller voor het hele lichaam die een combinatie van draadloze sensoren gebruikt die zijn bevestigd aan belangrijke punten op het lichaam om bewegingsregistratie van hoge kwaliteit te leveren. Terwijl bestaande motion capture-systemen vaak een complex installatieproces en een duur prijskaartje met zich meebrengen, belooft AXIS een meer betaalbare oplossing, een die op iedereen is gericht, van consumenten tot professionals, wat geweldig nieuws is voor alle amateur-makers die er zijn.

Een belangrijke innovatie in AXIS is de belangrijkste hub, die een naar buiten gerichte dieptesensor gebruikt om de positie van de gebruiker in de echte ruimte nauwkeurig om te zetten in virtuele ruimte. De hoofdhub dient ook als centraal kanaal om de communicatie tussen AXIS en externe systemen, zoals de pc of het VR-systeem van de gebruiker, te stroomlijnen.

“Ons doel is dat AXIS de meest toegankelijke en veelzijdige motion capture-oplossing voor zijn gebruikers is”, zei CEO Michael Chng tijdens een gesprek met VRScout. “We hebben alles weggehaald wat de gebruikerservaring zou belemmeren zonder de prestaties in gevaar te brengen: externe basisstations, gecompliceerde technische setups, extra nodes, extra kosten en meer. We willen dat je weet dat je AXIS het werk kunt laten doen.”

Het AXIS-systeem beschikt over drie primaire modi, die elk zijn ontworpen voor een unieke reeks gebruiksscenario’s: Standard, VR en Creator. De standaardmodus is bedoeld voor gamers die zich nog verder willen onderdompelen in hun game-ervaringen. Om de mogelijkheden van het AXIS-systeem te laten zien, heeft Refract zijn eigen spel gemaakt, vrije spits, die gratis bij de hardware wordt geleverd. In dit 1V1-vechtspel gebruiken spelers de AXIS-controller voor het hele lichaam om met elkaar te vechten in snelle vechtsportgevechten. De standaardmodus gebruikt negen sensoren en één primaire hub.

Afbeelding tegoed: Refract-technologieën

Andere modi vereisen minder sensoren. VR vereist bijvoorbeeld zes nodes naast de hoofdhub en een VR-headset. Het systeem is compatibel met verschillende VR-platforms en biedt plug-and-play-functionaliteit met OpenVR, OpenXR, Oculus en SteamVR. AXIS belooft nieuw leven te blazen in populaire VR-games zoals Blade & Tovenarij en VRChat door je volledige controle te geven over je in-game avatar, van je hoofd tot je voeten.

De derde modus, Creator, is voor makers van inhoud zoals animators en vtubers. Deze opstelling bevat de meeste knooppunten van alle drie de opties. Samengesteld uit 16 sensoren, een primaire hub en twee reserveknooppunten, kan iedereen, van virtuele persoonlijkheden tot filmmakers, het systeem gebruiken om natuurlijke menselijke bewegingen vast te leggen zonder de bank te breken. Ondanks het grote aantal sensoren belooft Refract een gebruiksvriendelijke ervaring, geen eerdere ervaring met motion capture-technologie vereist.

Afbeelding tegoed: Refract-technologieën

Dit is wat AXIS onderscheidt van concurrerende motion capture-providers: de focus op professionals en de gemiddelde dagelijkse slaapkamermaker. Refract bestaat uit 40 medewerkers en is opgericht door veteranen uit de game-industrie. Sommige van deze medewerkers werkten eerder bij grote bedrijven als EA, Unity en Ubisoft.

Onlangs werkte het bedrijf samen met World Taekwondo om een ​​uniek virtueel sportprogramma te ontwikkelen. Het team praat zelfs met het Internationaal Olympisch Comité in de hoop het programma naar toekomstige Olympische evenementen te brengen. In de toekomst is het bedrijf van plan het AXIS-systeem te updaten om de functionaliteit nog verder uit te breiden, inclusief gezichts- en vingertracking.

Afbeelding tegoed: Refract-technologieën

“We zijn van plan om als software-update de mogelijkheid uit te brengen om onze hoofdhub als zijn eigen externe camera te gebruiken”, voegde COO Eugene Koh toe. “Ironisch, want we hebben externe basisstations verwijderd. Maar dit zorgt in feite voor extra AI-aangedreven skelet-, gezichts- of vingertracking naast AXIS body trackers. We zijn ook van plan om een ​​Input Creator te bouwen, zodat zelfs niet-technisch onderlegde gebruikers gemakkelijk in-game-besturingselementen kunnen toewijzen aan hun gekozen gebaren met behulp van AXIS. Zo kunnen we het systeem inclusiever en gebruiksvriendelijker maken.”

“Last but not least willen we een AXIS App Center lanceren, waar gebruikers inhoud kunnen maken, wijzigen en delen met de bredere gemeenschap”, vervolgde hij. “Behalve dat we een geweldig platform zijn om geweldige ontwikkelaars te spotten, kennen we de community altijd komt met enkele van de beste ideeën, en we zijn van plan om ze aan te moedigen en te ondersteunen.”

Afbeelding tegoed: Refract-technologieën

AXIS zal naar verwachting $ 799 voor het standaardpakket (negen knooppunten plus één hoofdhub) verkopen, maar donateurs kunnen nog steeds een set op Kickstarter pakken voor $ 499 voordat de campagne eindigt. Reageer snel en je kunt nog eens $ 50 extra scoren met de early bird special. Dit is inclusief een gratis exemplaar vanf Freestriker.

Ga voor meer informatie over het AXIS-systeem naar de officiële Kickstarter of refract.gg.

*Dit bericht is gemaakt in samenwerking met Refract Technologies.*

Feature Image Credit: Refract Technologies

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Vrl-Simracing
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart