Air Guitar VR Game Unplugged Releasedatum ingesteld voor oktober op Quest

losgekoppeld is een opkomend VR-ritmespel dat gebruik maakt van volledige vingertracking voor een Rockband-achtige ervaring, maar met een ‘luchtgitaar’ in plaats van een plastic randapparaat. Vandaag kondigde ontwikkelaar Anotherway de releasedatum van de game aan voor 21 oktober op Oculus Quest, en bevestigde dat er later dit jaar een PC VR-versie zal verschijnen.

Wat betreft controllerloze hand-tracking-games op Quest, gebruikt de overgrote meerderheid de technologie voor eenvoudige knijp- en poke-interacties (hoewel we een aantal echt coole ideeën hebben gezien). losgekoppeld, aan de andere kant, is het op een creatieve manier gebruiken van hand-tracking die belooft je luchtgitaar eindelijk werkelijkheid te maken.

De game bouwt absoluut voort op de vibes van klassieke, op instrumenten gebaseerde ritmegames zoals Rockband en Gitaar Held, maar dit keer zonder de plastic gitaar.

Vandaag heeft ontwikkelaar Anotherway aangekondigd dat de losgekoppeld releasedatum is vastgesteld op 21 oktober op Quest.

Later dit jaar zal de game kom ook naar PC VR, hoewel het alleen hardware ondersteunt met volledige vingertracking, wat in de eerste plaats betekent dat elke headset die Index-controllers gebruikt (helaas heeft Oculus de handtracking van Quest niet naar Rift S gebracht).

De studio lijkt aan te geven dat andere hardware voor het volgen van vingers zou kunnen worden ondersteund, maar het is niet helemaal duidelijk waarnaar ze verwijzen. HTC Vive-headsets ondersteunen technisch vingervolging zonder controller, hoewel het zelden wordt geïmplementeerd. Veel Pimax-headsets bevatten controllerless finger-tracking van Ultraleap, maar het is niet duidelijk of ze ook worden ondersteund. We hebben contact opgenomen met de studio voor meer duidelijkheid.

De studio heeft ook een gedeeltelijke lijst met nummers aangekondigd voor: losgekoppeld met enkele bekende rocknummers:

  • Bumblefoot – Overbelast
  • Freak Kitchen – Mijn nieuwe kapsel
  • Louis en de Shakes – Op één
  • Lynch Mob – Slechte sensatie
  • Ozzy Osbourne – Weer hoog vliegen
  • The Electric Alley – Op zoek naar de waarheid
  • Het nageslacht – De kinderen zijn niet in orde
  • The YeahTones – Bliksem
  • Weezer – Zeg dat het niet zo is

Naar verwachting zullen er nog meer nummers worden aangekondigd voordat ze worden uitgebracht.

De studio heeft ook Steel Panther-gitarist Russ “Satchel” Parrish aangeworven om de in-game mentor te zijn om spelers door de ervaring te leiden.

– – — – –

Je vraagt ​​​​je misschien af ​​bij jezelf: “waarom niet gewoon het echte doen?” Rockband in VR?” Nou, eigenlijk bestaat dat al. Harmonix, de studio achter de serie, was eigenlijk een early adopter van VR en werd uitgebracht Rockband VR terug in 2017 op Rift; hoewel je een van de gitaarcontrollers van de serie nodig had om te spelen (en een adapter om je VR-controller op de gitaar aan te sluiten om hem te volgen).

Helaas was de game niet echt een hit, misschien vanwege de hardwarevereisten en een gebrek aan enige vorm van multiplayer-functionaliteit (wat de kern was van Rock bands DNA). losgekoppeld heeft misschien geen multiplayer, maar het vereist in ieder geval geen extra randapparatuur. Met het pick-up-and-play karakter van Quest, zal het interessant zijn om te zien hoe goed het presteert op die headset.

Harmonix ging verder met het vinden van meer succes met Audica (2019), een meer abstract VR-ritmespel gebouwd rond het schieten op doelen.

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Vrl-Simracing
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart