Zijn de specificaties van de Oculus Quest Pro online gelekt?

Twee screenshots lijken nieuwe Oculus-controllers te tonen met ingebouwde camera’s in plaats van een volgring zijn gepost op het platform voor het delen van afbeeldingen imgur.

De opnamen lijken afkomstig te zijn van een Facebook Workplace-videoconferentie, gebaseerd op de gebruikersinterface die zichtbaar is in de eerste afbeelding. Workplace is de Slack & Microsoft Teams-concurrent van Facebook. Dat zou erop kunnen wijzen dat dit lek afkomstig is van Facebook of van een ontwikkelaar met vroege hardwaretoegang die Workplace als hun externe werkoplossing gebruikt.

In tegenstelling tot alle Oculus Touch-controllers tot nu toe, is er in deze opnames geen infrarood LED-ring aanwezig. In plaats daarvan lijken drie camera’s (één aan de bovenzijde en twee aan de zijkant) aanwezig te zijn voor onafhankelijke inside-out computervisie-tracking.

Op basis van wat we tot nu toe weten over de volgende VR-headset van Facebook, zouden deze controllers – als ze echt zijn – voor Oculus Quest Pro kunnen zijn.

Lekken Quest Pro-specificaties op Reddit?

Op woensdag Reddit-gebruiker Samulia gepost vermeende lage resolutie renders van “Oculus Seacliff Controllers”. Seacliff is een hardwarecodenaam die aanwezig is in de Oculus Quest-firmware sinds minimaal augustus 2020.

Destijds dachten we er niet veel over na, omdat moderator-geverifieerd Oculus-medewerker Reddit-gebruiker AmitOculus reageerde:Even ter informatie dat we veel interne prototyping doen voordat we eindproducten vrijgeven. Ik heb nog een heel ander prototype.” – maar de nieuw gelekte screenshots van de videoconferentie verhogen de geloofwaardigheid van Samulia’s lek.

Zoals anderen hebben opgemerkt, Samulia heeft dinsdag ook een reactie geplaatst beweren een “realistische en gedetailleerde droom” te hebben gehad over het type display en exact modellen van camerasensoren die worden gebruikt in “Seacliff/Arcata Standalone Headset”.

Het scherm is naar verluidt een Dual-Cell LCD van BOE met dezelfde resolutie als Quest 2 maar een geavanceerde achtergrondverlichting met pixelniveauregeling, waardoor OLED-achtige zwartwaarden mogelijk zijn zonder OLED’s zwarte vlekken of maakbaarheidsproblemen.

Er zijn naar verluidt drie sensoren aan de buitenkant van de headset. Een 4K 120FPS RGB-camera voor kleurdoorvoer en mixed reality, en twee zijwaarts gerichte 1K nabij-infrarood 120FPS-camera’s met laserconstellatieprojectie. Dit naar de zijkant gerichte sensorsysteem wordt vermeld als gebruikt voor het volgen van het hoofd, het volgen van de handen en het volgen van de controller. En net als bij de latere screenshot-lekken, zou de controller zichzelf volgen met behulp van ingebouwde IR-camera’s.

Het gebruik van laserconstellatieprojectie zou kunnen suggereren dat de controller zichzelf lokaliseert ten opzichte van het geprojecteerde patroon, waarvan de headset de positie kent en dit dus kan vertalen naar zijn eigen coördinatenruimte. Samulia beweerde ook dat de controllers nauwkeurige detectie van de vingerpositie, drievoudige haptiek (hoofd, trigger, knijp) en een vingerafdruksensor hadden.

Naast de externe sensoren zijn er naar verluidt twee 480p 120FPS eye-tracking camera’s en twee 400p 120FPS face-tracking camera’s. Verwijzingen naar face & eye tracking-kalibratie werden eerder deze maand gevonden in de openbare Oculus Quest-firmware.

Zijn deze specificaties legitiem?

Het is mogelijk dat Samulia op de een of andere manier de screenshot-lekken heeft verkregen voordat hun opmerkingen maakten, en vervolgens eenvoudigweg geschikte VR-trackingsensoren en aankomende BOE-technologieën googelde. BOE leverde immers de lcd-panelen voor Oculus Go, Rift S en Quest 2.

Dezelfde Oculus-medewerker op Reddit die beweerde een “heel ander” prototype te hebben nogmaals commentaar gegeven om te waarschuwenAspiraties en eindproducten zijn soms verschillende dingen.” – dit lijkt erop te wijzen dat niet al deze functies daadwerkelijk in het product zullen belanden.

Maar YouTuber Basti564 – bekend om het vinden van aankomende functies in Oculus-firmware bij meerdere gelegenheden – een pictogrambestand gepost lijkt dezelfde controller te tonen als gelekt, en noemt het “Starlet”.

Basti heeft ook getweet dat het vermeende specificatieblad van Samulia “verrassend veel lijkt op mijn bevindingen” en hints naar deze Starlet-controllers gebruiken hetzelfde OV7251 480P 120FPS-sensor, zoals Samulia beweerde, wordt gebruikt voor eye-tracking. De fabrikant Omnivision zegt dat dit model “de kleinste wereldwijde sluiterpixel in de branche” heeft.

Een echt high-end product?

De Starlet-controllers kunnen, als ze echt zijn en zoals beschreven, een stap voorwaarts zijn voor het volgen van VR-controllers, waardoor de controllers zelfs achter de headset kunnen worden gevolgd.

In een openbaar gesprek met de aanstaande CTO van Facebook, Andrew Bosworth, in april, waarschuwde John Carmack dat hij Oculus CTO raadpleegde.Ik ben blij dat ik een Pro-versie heb die elke sensor in de gootsteen gaat verkennen. Ik denk gewoon dat je eindigt met 1/10e van de gebruikers daar en we zouden moeten gaan over het maximaliseren van het gebruikersbestand.”

Bosworth verwees in dat gesprek naar “Quest Pro” en niet naar “Quest 2 Pro”, en dat gold ook voor de firmware-lekken. Dit, samen met de schijnbaar gevarieerde sensorsuite, waaronder laserprojectoren, een 4K-passthrough-camera en ingebouwde controllercamera’s, suggereren dat Facebook Quest Pro kan gebruiken als een VR-tech-showcase en ontwikkelingskit voor nieuwe functies, die misschien niet allemaal in een toekomstige Quest 3 worden verkocht. tegen een massamarktprijs.

Quest Pro zou, voor het eerst sinds de originele Oculus Rift, een headset kunnen zijn die bedoeld is om de grenzen van wat mogelijk is te verleggen in plaats van te optimaliseren voor lage kosten. En als de geruchten uit meerdere bronnen waar zijn, zou het al volgend jaar rechtstreeks tegen Apple kunnen zijn.

We hebben contact opgenomen met Facebook voor commentaar en zullen dit artikel bijwerken als we een reactie krijgen.

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Vrl-Simracing
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart